Gebakken of gegrild visje goed voor het brein

Gepubliceerd op: 06-08-2014


multimedia/bijlagen/Zalm grill.jpgWeer een nieuwe drijfveer om toch eens wat vaker een visje op tafel te zetten: vis is goed voor het brein. Onderzoekers van de University of Pittsburgh School of Medicine bewijzen dat het
goed voor onze hersenen is om een keer in de week een gegrild of gebakken visje te verorberen.

 

"Ons onderzoek laat zien dat mensen die regelmatig gebakken of gegrilde - maar niet gefrituurde - vis eten grotere hersenvolumes hebben in gebieden die samenhangen met cognitie en geheugen", legt onderzoeker James T. Becker uit.

 

"Tot onze verbazing vonden we geen verband tussen de hoeveelheid omega-3-vetzuren en deze hersenenveranderingen. We hebben dus waarschijnlijk te maken met verschillende factoren die onze (hersen)gezondheid beïnvloeden. Het dieet is daar maar een onderdeel van."

 

Omega-3-vetzuren
Om meerdere redenen wordt vis al jaren aangeraden als nodige voeding voor ons lijf. Zo schrijft het Voedingscentrum voor om twee keer per week vis, waarvan een keer vette vis, te eten. De omega-3-vetzuren in vis beschermen het lichaam tegen hart- en vaatziekten. Veel Nederlanders halen deze aanbeveling niet.

 

(bron: telegraaf.nl)