Fix Fisch in het nieuws - Eerste pand nieuwe bedrijventerrein Klei-Oost

Gepubliceerd op: 19-12-2015

Op het Katwijkse industrieterrein Klei-Oost krijgt de nieuwbouw van zeevisgroothandel Fix Fisch vorm. Het is de eerste nieuwbouw op dit nieuwe stuk bedrijventerrein. De ingebruikname van het nieuwe pand staat gepland in het voorjaar/zomer 2016.

 

Directeur van Fix Fisch, Arie van der Plas, en zijn vrouw Jacoline kozen voor duurzame nieuwbouw. LED-verlichting in plaats van tl-verlichting zorgen voor 80 procent besparing op elektriciteit. Met dikkere isolatiepanelen zijn er geen grote temperatuurschommelingen te verwachten, koude en warmte gaat minder snel verloren. De koelinstallatie draait op het natuurlijk koudemiddel ammoniak en de warmte die vrijkomt van de koel- en vriesinstallaties wordt hergebruikt in de vloerverwarming. Speciale aandacht is er ook voor het scheiden en hergebruik van afval en verpakkingsmateriaal, zoals piepschuim, karton en plastic.

 

Eerste pand op nieuwe bedrijventerrein
Het fraaie pand van Fix Fish is de eerste nieuwbouw op dit stuk bedrijventerrein. Van de kavel van 2.600 m² wordt 2.430m² bebouwd, waarvan de vriescel een oppervlakte heeft van 488m². Het totaal aan vloeroppervlak inclusief verdiepingsvloer is 4.360m². STOL architecten heeft het pand getekend en het wordt gebouwd door Ouwehand Bouw. De ingebruikname van het nieuwe pand staat gepland in het voorjaar/zomer 2016.

 

Nederzetting late IJzertijd
In het gebied van het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Klei-Oost Zuid zijn bij een proefsleuvenonderzoek overblijfselen van een nederzetting uit de late IJzertijd en vroeg-Romeinse tijd aangetroffen, die het waard zijn om opgegraven te worden. De gemeente heeft hiervoor €225.000 gereserveerd uit de Reserve Grondexploitaties.

 

multimedia/nieuws/nieuw-pand-voor-fix-fisch-klei-oost-rijnsburg.jpg

bron: AllesoverKatwijk.nl