MSC Red Sockeye Zalm leverbaar

Gepubliceerd op: 06-06-2011


multimedia/fotos/red-sockeye NW ovaal.jpgDe wilde Sockeye zalm is familie van de Noorse zalm en komt voor aan de westkust van Noord-Amerika, Canada en Alaska. De Sockeye zalm voedt zich met garnalen, kreeftjes en andere zeediertjes. Dit in combinatie met het koude water zorgt ervoor dat de kleur van het visfilet diep rood wordt. Het rode visvlees heeft een fijne structuur en zit vol bijzondere vette, waaronder de Omega 3 vetzuren.

De wilde Sockeye zalm vindt zijn oorsprong in zoet water en trekt na ongeveer 3 jaar naar het zoute water (de Oceaan). Na ± 4 jaar keert deze vis terug (juli/augustus) naar de rivier om te paaien. De wilde zalmen zijn dan vrij gemakkelijk te vangen voor de kusten van Alaska.

De Sockeye zalm wordt gevangen met de vistechniek longlining, d.w.z. de vis wordt gevangen door middel van haken en lijnen. De vis eet het aas en zwemt zich vervolgens vast aan de haak. Na enige tijd worden de lijnen met de gevangen vis aan boord gehaald. Deze visserij is een vorm van duurzaamheid. Het kent nauwelijks bijvangsten en bovendien is de lijngevangen vis kwalitatief beter. De vissers streven naar verantwoorde vangst en beheren het bestand (de vangsten van de wilde Sockeye zalm zijn aan quota gebonden) vandaar dat  Fix Fisch B.V. de wilde Red Sockeye zalm kan leveren met het MSC certificaat.

MSC Red Sockeye zalm heel, filet met of zonder vel is te verkrijgen. Tevens werken wij samen met een gecertificeerde rokerij (MSC), die de wilde Red Sokeye zalm via ambachtelijke verwerking  en rookprocedé een zeer fantastische smaak geeft.