Tonijnfilet van Fix Fisch B.V. is Dolfin save (Friend of the Sea)

Gepubliceerd op: 13-03-2012

multimedia/nieuws/20120314_fixfisch_tonijnfilet_2.jpgIn de Filippijnen werkt het Wereld Natuur Fonds aan het verbeteren van de geelvintonijn bestanden door in samenwerking met lokale vissers, visverwerkers, -handelaren en eindaanbieders toe te werken naar het verduurzamen van geelvintonijn visserij middels MSC-certificering.

Fix Fisch B.V. is een voorstander voor verbetertrajecten die het aanbod van duurzame vis zal doen toenemen. Wij geloven dat we door samen te werken in de visindustrie de beste resultaten zullen bereiken. Hierdoor kunnen we milieuvriendelijke methodes promoten en ook garanderen dat de locale visserij hun markt voor duurzame verse vis behoudt en uitbreidt.

De tonijnfilet van Fix Fisch B.V. heeft het Friend of the Sea certificaat. Friend of the Sea is een project voor de certificering en promotie van vis uit duurzame visserij en een duurzame aquacultuur, zowel voor wilde en gekweekte vis. Friend of the Sea begon als een project van het Earth Island Institute.

Dolfijnen zijn een gemeenschappelijke bijvangst in de tonijnvisserij, vooral in de oostelijke tropische Stille Oceaan. Dolfijnen in deze omgeving zijn vaak te vinden samen met scholen tonijn, in het bijzonder de geelvintonijn. Niet alleen komen de dolfijnen terecht als bijvangst maar ze kunnen ook worden gebruikt als een manier om de tonijn te vinden.

De tonijnfilet van Fix Fisch B.V. wordt gevangen met de meest geavanceerde  en duurzame methodes zoals hand-line, pole-line en short-line met gebruikmaking van circle-hooks zodat we alleen die vis vangen die we willen vangen en bijvangst (zoals dolfijnen) vermijden (Dolphin Safe).

Als conclusie kunnen wij stellen dat de lokale vissers van onze tonijnfilet dagelijks werken conform Friend of the Sea!