Zeebaars (kweek)

Dankzij de biologische kweek is de populaire zeebaars het hele jaar verkrijgbaar.

Keurmerken

   
temp
temp
temp-thumb
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Zeebaars kweek

Dicentrarchus labrax (Latijn)
Sea Bass / Grouper (Engels)
Zackenbarsch/Wolfbarsch (Duits)

 

Verspreiding

De zeebaars kan zowel in zout, zoet als brak water leven. Kweek vindt vooral plaats in zuidelijke landen rond de Middellandse zee, zoals Kroatië, Griekenland, Turkije, Spanje en Israël.
Hiervoor worden soms intensieve gesloten systemen gebruikt, maar het meest voorkomend zijn open kooien in zee. Het voer dat niet door de vissen wordt opgegeten spoelt uit de kooien, waardoor er sprake is van voedselverrijking van het omliggende water.
Kweken geschiedt vanaf het eitje. Als de larfjes groot genoeg zijn gaan ze naar een ander bassin, om uiteindelijk te worden uitgezet in zeebassins.


Biologische kenmerken
De zeebaars is een carnivoor en wordt gevoed met wilde vis. Meestal wordt de soort gekweekt in de maten 200/300 en 400/600 gram per stuk. Deze vis groeit moeilijk boven de 600 gram.

Ten opzichte van wilde exemplaren hebben de kweekvissen een iets doffere huid en enigszins afgestompte vinnen.

 

Overige informatie
Zeebaars wordt steeds populairder, ook in de horeca. Dankzij de kweek kan deze vis tegenwoordig het hele jaar door worden aangeboden.


Bij Fix Fisch verkrijgbaar als
Zeebaars heel

Zeebaarsfilet met en zonder vel (zonder graat)
Zeebaarsfilet porties
Zeebaarscarpaccio

venschotel van zeebaars

 

Ingrediënten

  • 800 gram zeebaarsfilet
  • 800 gram vastkokende aardappels
  • 4 tomaten
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 200 milliliter witte wijnoliepeperzout

 

Bereidingswijze     

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in fijne partjes en vermeng ze met flink wat olijfolie.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de aardappelen in een ovenschaal en overgiet met de wijn.
  5. Zet 15 minuten in de oven (schep af en toe om).
  6. Kruid de vis met peper en zout.
  7. Verdeel de tomaten, de vis en de olijven over de aardappelen.
  8. Zet nog 15 minuten in de oven.
  9. Bestrooi met het basilicum en serveer meteen.

Zeebaars (100 g) bevat 118 calorieën.
Calorieën Verdeling: 10% vet, 0% koolhydraten, 90% eiwit.


multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerZeebaarsGrafiek.jpg













multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerZeebaarsTekst.jpg