Zeeduivel

Bijzondere vis, veelgevraagd en uitstekend van smaak.

Keurmerken

 
temp
temp
temp
temp
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
Terug naar produkt overzicht
Contact over dit produkt

Zeeduivel

Ophius piscatorius (Latijn)
Monkfish (Engels)
Seeteufel / Angler (Duits)

 

Verspreiding
De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van de vinarmigen, die voorkomt in het noordwesten, het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee.

Deze zoutwatervis is te vinden in diep water: 20 tot 600 meter.


Biologische kenmerken

Deze vis ziet er uit als een monsterlijke, prehistorische verschijning. Kenmerkend is de grote bek met een hele rij angstaanjagend scherpe tanden.

De zeeduivel kan een lengte bereiken van 200 centimeter en maximaal 24 jaar oud worden. De soort bezit twee rugvinnen en een aarsvin.
Het is een echte rover die verscholen in de zanderige bodem op de loer ligt. Door de tentakel op de kop met een pluimpje eraan heen en weer te bewegen denkt de prooi dat er een klein visje zwemt. Zelfs kleine haaien lopen in deze val.

 

Overige informatie
De zeeduivel is een belangrijke soort voor de visserij, ondanks dat slechts een relatief klein deel van het lichaam geschikt is voor consumptie.


Bij Fix Fisch verkrijgbaar als
Zeeduivel heel
Zeeduivelstaarten
Zeeduivelfilet
Zeeduivelfilet porties

Gebakken zeeduivelsalade met truffel

 

Ingrediënten

  • 400 gram zeeduivel
  • 8 plak bacon
  • 80 gram macaroni (groen, lint)
  • 20 gram spinazie
  • 12 gram truffel
  • naar smaak olijfolie, citroensap
  • naar smaak peper & zout
  • 0,5 deciliter tomatensap
  • 1,5 deciliter olijfolie
  • 3 eetlepels truffeljus
  • 1 mespuntje suiker  

 

Bereidingswijze     

  1. De zeeduivelfilet wassen, droogdeppen met keukenpapier en in 8 mooie mootjes snijden.
  2. Om ieder stukje zeeduivel een reepje bacon wikkelen.
  3. De gekookte lintmacaroni met de dunne reepjes gesneden spinazie mengen en de fijngesneden truffel toevoegen.
  4. De ingrediënten voor de dressing mengen en de salade met een beetje dressing mengen.
  5. De zeeduivelmootjes in een antiaanbakpan in een weinig olijfolie gaar bakken en met peper bestrooien.
  6. De salade over 4 borden verdelen en de zeeduivel erop leggen.
  7. Het geheel royaal met de dressing besprenkelen.

Zeeduivel (100 g) bevat 74 calorieën.
Calorieën Verdeling: 9% vet, 0% koolhydraten, 91% eiwit.


multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerZeeduivelGrafiek.jpg

multimedia/produkten/_voedingswaarden/VoedingwijzerZeeduivelTekst.jpg