Nieuws

Gepubliceerd op: 07/12/2018

Vis van de maand december: griet

De griet staat centraal in deze laatste maand van het jaar!

Voor griet is december een uitstekende maand. Na afloop van de paaiperiode is er veel aanvoer, rechtstreeks vanuit de Noordzee.

Uiterlijk komt deze vis wel overeen met tarbot. Ze zijn dan ook familie van elkaar. En toch, wie beter kijkt ziet genoeg verschillen. Beter kijken is trouwens zeker in de natuurlijke leefomgeving van de griet van toepassing. Deze soort kan zich namelijk heel goed camoufleren. Het patroon en de kleur kunnen zich aanpassen aan de zeebodem.

En dan de smaak van de griet, die is in één woord: geweldig! Het mooie witte visvlees is goed stevig, maar toch lekker mals.
Als het gaat om bereiding is griet enorm gevarieerd: bakken, grillen, frituren, stoven of pocheren. Het resultaat is altijd heerlijk.

 In onze viswijzer vindt u nog veel meer informatie over deze vis, en bovendien een smakelijk recept voor gegrilde griet.

 

Visaanbieding week #21

ZEEWOLF| ROODBAARS|TONGSCHAR| GEROOKTE ZALM| ANSJOVIS| MUL

  • ZEEWOLF FILET ZONDER VEL GRAAT LOOS
  • ROODBAARS FILET MET VEL GESCHUBD
  • TONGSCHAR FILET
  • GEROOKTE ZALM FILET LANG GESNEDEN 500 GRAM
  • ANSJOVIS IN BLIK 600 GRAM
  • HOLLANDSE MUL FILET MET VEL VACUÜM PER KG

Viswijzer

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland