Nieuws

Gepubliceerd op: 07/05/2018

Makreel: heerlijke en verantwoorde keuze

Als vis van de maand in mei staat de makreel momenteel in het middelpunt van de belangstelling.

Het is een sappige, zachte vis vol van smaak. Heerlijk op een broodje, een salade of op een toastje … dat weet u vast al. Maar er is nog veel meer mogelijk met makreel. Door het hoge vetgehalte laat deze vis zich bijvoorbeeld uitstekend combineren met iets zuurs zoals azijn, mosterd en mierikswortel. Ongekende culinaire mogelijkheden dus!

Het relatief hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren zorgt voor een enorme rijkdom aan Omega 3, wat een gunstige invloed heeft op hart en bloedvaten. Behalve gezond om te eten is deze soort ook verantwoord gevangen. Door de steeds duurzamere vangstmethoden gaat het goed met deze vis.

In onze viswijzer vindt u nog veel meer informatie over de makreel.

Makreel filet - Fix Fisch

Visaanbieding week #21

Kabeljauw | Zeebaars | Zwaardvis | Sardine | Schartong

  • Kabeljauwfilet met vel geschubd
  • Wilde zeebaars heel 1-2kg
  • Wilde zeebaarsfilet met vel geschubd
  • Zwaardvisfilet (lijngevangen)
  • Sardine
  • Schartongfilet 90-130 gram dv

Viswijzer