Nieuws

Gepubliceerd op: 15/12/2017

Tarbot: Tournedos van de Zee

De tarbot staat in december volop in de aandacht.
Logisch, want deze platvis heeft een enigszins luxe uitstraling en maakt van elke maaltijd een feest. Het is een delicatesse die je veel kunt tegenkomen in restaurants maar ook heel gemakkelijk thuis kunt klaarmaken.

Tarbot kan zijn kleur aanpassen aan de plaatselijke zeebodem. Die camouflage komt goed van pas want het is een echte viseter, die wel tot een meter lang en 25 kilo zwaar kan worden.

Het vleesvis is mooi wit en lekker sappig. Dankzij de structuur kun je tarbot op vele manieren bereiden: onder andere door te bakken, te grillen, te stoven of te garen in de oven. Een veelzijdige soort dus, en een echte aanrader. Eet smakelijk!

Meer informatie over deze soort en een heerlijk recept vindt u in onze viswijzer.

Fix Fisch - Tarbot

Visaanbieding week #03

Pulpo | Octopus | Heilbot | Ecrevis | Tonijn | Barracuda | Kapiteinsvis

  • Pulpo / Octopus
  • Groenlandse heilbotfilet zonder vel
  • Ecrevisvlees vers
  • Tonijn op olie 1,8 liter per blik
  • Barracudafilet met vel 200gram+ dv
  • Kapiteinsvisfilet met vel 600-800 gram dv

Viswijzer