Nieuws

Gepubliceerd op: 06/08/2018

Mosselen: lekker én gezond!

In augustus zijn de schijnwerpers gericht op de mossel. Deze zilte zaligheid is vis van de maand.

Ook wanneer de ‘r’ nog niet in de maand zit is het al genieten: zo’n dampende pan mosselen! Direct uit het water op je bord, bij wijze van spreken. Een cadeautje om zelf uit te pakken.
En behalve lekker is het ook nog eens gezond want mosselen zitten barstensvol eiwitten, mineralen en vitaminen. Bovendien bevatten ze weinig vet.

Genieten van verse mosselen kan het hele jaar door, behalve in de voorjaarsmaanden. De lekkerste exemplaren eet u van juli t/m februari. Het bereiden is helemaal niet zo ingewikkeld en er zijn bijna eindeloze variaties mogelijk.

De meeste exemplaren komen uit Nederland: de Waddenzee en de Oosterschelde zijn de belangrijkste vanggebieden.
Van alle schelpdieren is de mossel in ons deel van de wereld met afstand het meest populair voor consumptie.

In onze viswijzer is nog veel meer informatie te vinden over mosselen. Met bovendien een tip voor een heerlijk (basis)recept.

Fix Fisch - Mossel wild

Visaanbieding week #38

Inktvis| Koolvis| Scholfilet| Oesters| Garnalen Croquet

  • Inktvis Loligo
  • Rode poonfilet met vel zonder graat
  • Scholfilet 1 velloos
  • Oester Fines de Claires
  • Garnalen Croquet Holtkamp 28 stuks à 40 gram

Viswijzer