Nieuws

Gepubliceerd op: 13/10/2017

Mosselen: lekker én gezond!

In de maand oktober zijn de schijnwerpers gericht op de mossel.

Vooral in deze periode van het jaar is het heerlijk: zo’n dampende pan mosselen! Direct uit het water op je bord, bij wijze van spreken. Een cadeautje om zelf uit te pakken.
En behalve lekker is het ook nog eens gezond want mosselen zitten barstensvol eiwitten, mineralen en vitaminen. Bovendien bevatten ze weinig vet.

Genieten van verse mosselen kan het hele jaar door, behalve in de voorjaarsmaanden. De lekkerste exemplaren eet u van juli t/m februari. Ze laten zich bereiden in bijna eindeloze variaties.

De meeste exemplaren komen uit Nederland: de Waddenzee en de Oosterschelde zijn de belangrijkste vanggebieden.
Van alle schelpdieren is de mossel in ons deel van de wereld met afstand het meest populair voor consumptie.

In onze viswijzer is nog veel meer informatie te vinden over mosselen. Met bovendien een tip voor een heerlijk (basis)recept.

Fix Fisch - Mossel wild

Visaanbieding week #42

Kokkels | Sardine | Zeebaars | Rode Mul | Tong

  • Kokkel schelpen
  • Sardinefilet met vel
  • Zeebaarsfilet met vel geschubd uit 400-600 gram
  • Rode mulfilet met vel geschubd
  • Noordzee tongfilet diepvries

Viswijzer