Nieuws

Gepubliceerd op: 13/09/2017

De rode poon een bijzonder smaakvolle vissoort.

Deze maand in de spotlight; de poon!

 Deze bodemvis leeft voornamelijk in de Atlantische kustwateren en voedt zich met macrofauna en bodemvisjes. Volwassen exemplaren eten platvis. De soort is populair: de structuur van het visvlees is vast en de smaak is zoet en laat zich enigszins vergelijken met die van de garnaal. Voor een maximale smaak kan de rode poon het beste aan de graat worden klaargemaakt. De vis laat zich ook prima als filet bereiden.

 In onze viswijzer vindt u nog veel meer informatie over de poon, en bovendien een smakelijk recept.

Visaanbieding week #42

Kokkels | Sardine | Zeebaars | Rode Mul | Tong

  • Kokkel schelpen
  • Sardinefilet met vel
  • Zeebaarsfilet met vel geschubd uit 400-600 gram
  • Rode mulfilet met vel geschubd
  • Noordzee tongfilet diepvries

Viswijzer