Nieuws

Gepubliceerd op: 06/02/2020

Pijlinktvis

Vis van de maand februari:

INKTVIS,

VERSPREIDING

Deze weekdieren vormen een zeer oude en succesvolle dierengroep die kan worden onderverdeeld in drie soorten: pijlinktvis, octopus en sepia.
De pijlinktvis leeft uitsluitend in zout water en komt in alle wereldzeeën voor, maar vooral in de Middellandse Zee en bij de Afrikaanse Atlantische kust. Kleinere exemplaren zijn onder andere te vinden in de noordelijke wateren van Europa.

BIOLOGISCHE KENMERKEN

De pijlinktvis is de snelste koppotige onder de inktvis-achtige. Hij zwemt achterwaarts en kan bij gevaar een rookgordijntje leggen om zijn vijanden te misleiden. Pijlinktvis is gemiddeld 30 tot 50 centimeter lang.
De octopus verdedigt zich tegen vijanden door inkt uit te zetten, gebruik te maken van camouflage en door zich snel te verplaatsen en te verstoppen in het water.
Sepia kan wel 50 centimeter groot worden. Deze soort heeft een interne skeletschelp en kan van kleur veranderen. De schelp wordt ook wel zeeschuim genoemd, zit vol kalk en spoelt ’s zomers vaak aan op de stranden. (Wordt vaak gebruikt als knaagspeeltje voor in de kanariekooi.)

Visaanbieding week #23

Sardine| Schol| Gyoza

  • Sardine
  • Scholfilet zonder vel
  • Gyoza vegetaisch / Gyoa kip-groente

Viswijzer

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland