Smaakvolle vis die aan populariteit wint.
Viskalender
Jan | Feb | Maa | Apr | Mei | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Legenda: | |||
Advies: op de kaart
Goede kwaliteit |
Goed
Goede kwaliteit |
Redelijk
Dunne visfilet of kuitperiode |
Niet verkrijgbaar
Niet verkrijgbaar |
Aan de prijsindicaties kunnen geen rechten worden verleend, hier kan per seizoen en per vis een verschil in zitten. Tekst geldt enkel ter indicatie.
Corvina (kweek)
- Argyrosomus regius (Latijn)
- Corvina (Engels)
- Umberfisch (Duits)
Verspreiding
De Corvina behoort tot de familie der Ombervissen en is een baarsachtige.
Deze vis wordt wereldwijd op grote schaal gekweekt, onder andere in het Middellandse Zeegebied, de Zwarte zee en het Suezkanaal. Vanaf eitje meestal in bassins op land, waarna ze later worden uitgezet in grote bassins in zee waar ze uitgroeien totdat ze geconsumeerd kunnen worden. Corvina’s worden vooral in ondiep kustwater aangetroffen, bij voorkeur boven een rotsige bodem. Ze leven solitair of in kleine scholen.
Biologische kenmerken
Gekweekte exemplaren lijken uiterlijk sterk op de wilde variant. Wel zijn ze meestal iets grijzer van kleur en worden vaak niet groter dan 7 kg. De volwassen vis is gemiddeld 1,5 m, maar kan een lengte bereiken van 2,3 m. Zoals veel baarsachtigen heeft de vis twee rugvinnen, de eerste met 9 tot 10 stekels, de tweede met één stekel en 26-29 vinstralen. De aarsvin is klein en heeft twee stekels en 7 – 8 vinstralen. Het is een roofvis die jaagt op haringachtigen, kabeljauwachtigen en harders.
Overige informatie
De smaak van de kweek-exemplaren is goed, het visvlees is wit en zacht waardoor de vis goed te stomen of grillen. Je kan de Corvina ook rauw eten maar dan moet hij wel op traditionele worden gemarineerd. De Corvina kan het hele jaar door worden geconsumeerd. De vis is te vergelijken met de zeebaars. Het vlees wordt als een zeldzame delicatesse gebraden of gegrild genuttigd .De Corvina die je hier tegenkomt komt uit een kwekerij.
In Zuid-Amerika worden ze als eersteklas gezien en vormen daarom voor zowel beroeps- als vrijetijdsvissers een gewilde vangst.
Deze vis heeft opmerkelijk grote gehoorstenen (otolieten). Deze worden in tropische gebieden gebruikt in sieraden zoals armbanden en kettingen.
Wilt u meer informatie en hoe u deze vissoort bij ons kunt bestellen? Neem dan contact met ons op.
Peruaanse Ceviche de Corvina (6 pers.)
Ingrediënten
- 900 gr. corvina (rauw).
- 2 theel. zout
- vers gemalen zwarte peper
- 2 hele Spaanse pepers. Ontpit en in reepjes
- 1 eetlepel Chilipeper
- 2 grote fijn gehakte uien
- sap van 3 citroenen
- sap van 4 limoenen
- Koriander voor eroverheen
- 1 krop sla
- 1/2 kilo zoete aardappelen (bataten) , gekookt, in warme plakjes serveren
- 4 verse maïskolven, gekookt, in 5 cm dikke plakken, warm serveren.
Bereidingswijze
- Snijd de vis in stukken van 2 1/2 cm.
- Leg ze in een glazen schaal.
- Meng zout, peper en Spaanse peper door elkaar. Voeg er chilipeper en ui aan toe.
- Schep dit mengsel voorzichtig door de visstukken. Voeg het sap van citroenen en limoenen toe, en schep weer alles voorzichtig door elkaar, zodat de visstukjes niet stuk gaan.
- De marinade moet de vis bedekken. Voeg anders nog citroensap toe. Leg een deksel of een stuk folie op de schaal, en laat die 3 tot 4 uur, of de hele nacht, in de koelkast staan.
- Voor het opdienen: leg de stukjes rauwe – of eigenlijk d.m.v. het zuur “gekookte” – vis op een bed van slablaadjes.
- Serveer er warme plakken bataten en plakken maïskolf bij.
Corvina (100 g) bevat 94 calorieën.
Calorieën Verdeling: 9,5% vet, 0% koolhydraten, 90,5% eiwit.
Eenheid: 100 gr.
Kcal: 94 kcal
kJoule: 397 kjoule
Eiwit: 19 gr.
Koolhydraten: 0 gr.
Vet: 2 gr.