Keurmerken en certificeringen

Keurmerken en certificeringen

Keurmerken en certificeringen zijn erg belangrijk voor Fix Fisch. Hieronder ziet u enkele van onze keurmerken en certificeringen.

IFS Keurmerk

Fix Fisch - keurmerk IFSDe IFS is een organisatie van handelsbedrijven en industriële ondernemingen met een gemeenschappelijk doel. Ze controleren aan de hand van uniforme standaards. Hierin kijken ze of de productie en diensten van hun producenten, logistieke ondernemingen en brokers/agenturen in staat zijn om een product, dat aan de voedselveiligheidsvoorschriften en klantspecificaties voldoet, te produceren of te behandelen. De IFS Food, IFS Logistics en de IFS PACsecure zijn door de GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaards. Internationale supermarktketens zoals Ahold, Wal Mart, Migros (CH) en Delhaize, en levensmiddelenindustriebedrijven, bijvoorbeeld Coca-Cola, Nestlé, Danone en Cargill, ondersteunen de GFSI en erkennen certificaten van GFSI-standaards zoals de IFS.
Klik hier voor de IFS verklaring voor Fix Fisch B.V.

 

MSC Keurmerk

Fix Fisch B.V. is MSC gecertificeerd. Duurzaamheid is een serieus aandachtspunt voor Fix Fisch B.V. De natuurlijke viswateren en kweekgebieden zijn niet onuitputtelijk.

MSC staat voor Marine Stewardship Council.
Het certificeringprogramma en keurmerk van de MSC erkent en beloont duurzame visserijen. Het is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en –handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument, om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten.
Het MSC-keurmerk is een internationaal keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn
van duurzame en goed beheerde visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee. De vissers moeten kunnen aantonen dat de visgronden niet worden leeggevist en de ecosystemen niet worden aangetast.
Klik hier voor de SGS / MSC verklaring voor Fix Fisch B.V.

 

ASC Keurmerk

De afkorting van het keurmerk staat voor Aquaculture Stewardship Council (ASC). ASC is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die een certificeringprogramma voor verantwoorde viskweek beheert en verder ontwikkelt. De organisatie is in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel. Vis met het ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur. Daarnaast controleren ze het naleven van richtlijnen op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen, kiezen de consumenten van die bepaalde vissoort de beste 20% van de geteelde producten wereldwijd.
Klik hier voor de SGS / MSC verklaring voor Fix Fisch B.V.

 

Friend of the SeaFix Fisch - Keurmerk

Friend of the Sea is een non-profit organisatie (NGO). Niet gebonden aan overheden en diens missie is om de natuurlijke ecosystemen in de zeeën te behouden.
Het keurmerk is opgericht door Dr Paolo Bray – Europees Directeur van de Earth Island Institute’s Dolphin-Safe Project. Dit project heeft er voor gezorgd dat miljoenen dolfijnen gered zijn uit netten die uitgezet waren voor tonijnvisserij en daarmee startte hij deze duurzame zeevoedsel beweging.
Friend of the Sea is verworden tot een international certificering project voor producten die voorkomen uit duurzame visserij en watercultuur.

 

Goede VIS op de kaart

Fix Fisch - Keurmerk GV

Als eigenaar of chef-kok van een restaurant liggen er nogal wat uitdagingen op uw pad. U moet de beste ingrediënten tegen de beste prijzen vinden, voldoen aan de wensen en behoeften van uw gasten en u wilt een positief, uitnodigend en uniek profiel voor uw restaurant. Daarnaast vragen ook steeds meer consumenten om verantwoorde gerechten. Lastig? Dat hoeft niet. Het nieuwe programma “Goede VIS op de kaart” kan u helpen bij uw keuze voor duurzame vis! Waar MSC-certificering zich richt op traceerbaarheid van MSC-producten van visser tot op de kaart, kunt u met Goede VIS op de kaart uw hele assortiment laten analyseren en stap voor stap verduurzamen. Het kost u niet veel tijd, omdat dit programma samenwerkt met uw leverancier(s). Bovendien biedt het programma u diverse promotiemogelijkheden van uw duurzame viskeuze.

 

Duurzame keuze

Fix Fisch - Keurmerk duurzaamDuurzame visserij is een belangrijk antwoord op overbevissing en bijvangst. Om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen, moet er voldoende volwassen vis in de zee achterblijven die kan zorgen voor nieuwe aanwas. Duurzame visserij zorgt dat vispopulaties gezond blijven of zich kunnen herstellen en maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt en de zeebodem minimaal wordt beschadigd.
Duurzame visserij is dus niet alleen noodzakelijk voor het behoud van de vis maar ook voor het behoud van de vissector. Door vis te kopen die op een verantwoorde manier is gevangen, draagt u bij aan de bescherming van de natuur onder water. Fix Fisch B.V. schaart vis die die op een verantwoorde manier is gevangen onder het keurmerk Duurzame keuze.

 

Visaanbieding week #16

Red Sockeye | Leng | Heilbot | Truffel Tapenade | Kokkelvlees

  • Red Sockeye (art. 10821)
  • Leng (art. 10000)
  • Heilbot (art. 10206)
  • Truffel Tapenade (art. 30153)
  • Kokkelvlees (art. 40129)

Viswijzer

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland