Duurzaam en verantwoord

Duurzaam en verantwoord

Uiteraard werkt Fix Fisch B.V. aan het milieu

Fix Fisch hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij houden rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Het leveren van duurzame producten en diensten die het milieu zo weinig mogelijk belasten, is een doelstelling van Fix Fisch. De zee is goed voor ons en daarom horen wij goed om te gaan met de zee. Dit betekent: het veiligstellen van de visstanden en het beschermen van ecosystemen.

Duurzame producten

Wij hebben ASC- en MSC-gecertificeerde producten in ons assortiment. Ook bieden we producten met het Friends of the Sea-keurmerk of Duurzaam Paling Fonds-logo. Fix Fisch B.V. is tevens IFS gecerificeerd. De IFS controleert aan de hand van uniforme standaards of de productie en diensten van hun producenten, logistieke ondernemingen en brokers/agenturen in staat zijn om een product, dat aan de voedselveiligheidsvoorschriften en klantspecificaties voldoet, te produceren of te behandelen.

Wij moeten op verantwoordelijke wijze omgaan met de natuurlijke voorraden en dus niet de visbestanden en mariene ecosystemen in gevaar brengen, daarom heeft Fix Fisch B.V. zich MSC gecertificeerd. Visserijen die het keurmerk MSC verkrijgen, laten aantoonbaar betere milieuresultaten zien. Visbestanden groeien, bijvangsten verminderen en de diverse zeebodems krijgen bescherming. Dit blijkt uit onderzoek waarover onlangs ook het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Science publiceerde.

Fix Fisch B.V. doet de inkoop zelf bij verschillende afslagen in Nederland, Noorwegen en Denemarken. Wij kopen zoveel mogelijk van dagboten en vissersvaartuigen die verantwoordelijk vissen (CVV). Het certificaat verantwoordelijk vissen is ontwikkeld om vanuit de sector aan te tonen dat eigenaren van vissersvaartuigen een verantwoordelijk visproduct aan de wal brengen. Ook letten wij op de vismethodes, zodat de hoogst kwaliteit vis gegarandeerd wordt.

Milieuvriendelijke productie

Binnen Fix Fisch is ook veel aandacht voor het milieu, dit kwam ook terug bij de bouw van ons huidige bedrijfspand. Zo is alle verlichting van LED, zijn de panelen extra dik waardoor de kou beter binnen het bedrijf blijft en wij hier geen energie verliezen en koelen wij met het natuurlijk koelmiddel ammoniak (NH3) Co2.

Er is geen gasaansluiting beschikbaar binnen het pand, alle warmte wordt gegenereerd via de koeling. Wanneer er gekoeld wordt met ammoniak (NH3) Co2 komt er aan de andere kant veel warmte vrij die wij opvangen en verdelen over het pand.

Ook als het gaat om transport verliest Fix Fisch het milieu niet uit het oog. Zo beschikken al onze bestelbussen met zonnepanelen, die de energie voor de koeling opwekken.

De vis verwerken wij met kalkvrij water, we filteren het kalk uit het water om zo geen extra toevoegingen aan de vis te krijgen, ook verlengd dit de levensduur van machines en materialen.

Recycling

Er is veel aandacht voor recycling, onder andere:

  • Het visafval wordt verkocht aan recyclingbedrijven waar elke soort visafval een doel heeft, voorbeelden hiervan zijn het maken van biogas, zalmvoer en visolie.
  • Wij krijgen veel vis ook binnen in piepdozen, hiervoor hebben wij een piepdozen perser aangeschaft die de dozen vermaalt naar grote staven piepschuim (EPS) welke gebruikt wordt om nieuwe dozen of plastic van te maken. Voorheen werd dit veel weggegooid maar door de pers is hier nu een tweede leven aan te geven.
  • Ook warmte wordt hergebruikt, de warmte van de koelingen wordt opgevangen en gebruikt om bijvoorbeeld de kantoren en het water te verwarmen.
  • We scheiden karton, papier, plastic en visafval waardoor we nauwelijks restafval hebben.

Ambassadeur stichting Noordzeevis

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. Dit wordt gedaan door de verkrijgbaarheid en herkenbaarheid van Noordzeevis te vergroten. De stichting werkt met inmiddels 50 ambassadeurs waaronder die Fix Fisch, die allen ondernemers van op of rond Scheveningen zijn met liefde voor Noordzeevis.

Visaanbieding week #29

Dorade | Roodbaars | Rode forel | Flying fish roe | Gamba’s

  • Dorade filet (art. 10211)
  • Roodbaars (art. 10435)
  • Rode Forel (art. 10030)
  • Flying fish roe oranje (art. 40185)
  • Gamba Vannamei (art. 40904

Viswijzer

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland