Historie

Geschiedenis van Zeevisgroothandel Fix Fisch B.V.

Muurschildering kantineOngeveer 20 jaar geleden groeide het idee van Arie van der Plas, toenmalig schipper van een Katwijkse kotter, om samen met z’n vrouw Jacoline een visbedrijf te starten met de productie van verse vis.

Van jongs af aan kreeg Arie al veel te maken met vis, na een opleiding op de visserijschool is hij op zee gaan varen. Eerst op de KW 34 als matroos en daarna zelfs als schipper op de KW 36 waar hij toenmalig de jongste schipper was van de Katwijkse vloot. Hier heeft hij dan ook enorm veel kennis opgebouwd over vis. Zijn ervaringen en kennis zijn niet vergeten en hebben ook binnen ons huidige pand door middel van een muurschildering in de kantine vorm gekregen.

Het idee was om vis te verkopen op de Duitse markt. Naast zijn gewone werk als visfileerder is Arie samen met zijn vrouw na een jaar voorbereiden begonnen. Na enkele telefoontjes richting Duitsland was de eerste bestelling een feit. De eerste bestellingen kwamen voornamelijk vanuit het Ruhrgebied, waar we tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig zijn. Deze klanten varieerde vooral tussen restaurants, bejaardenhuizen, gevangenissen en cateraars.

Binnen twee jaar van de start was de eerste verhuizing een feit, met een mooi nieuw pand waren er mogelijkheden om verder te groeien. Het bijwerken als visfileerder ging niet meer en de focus werd volledig gelegd op Fix Fisch.
Via bekenden kwamen in 1998 de eerste aanvragen van Nederlandse horecagelegenheden in regio Katwijk. Sindsdien is Fix Fisch ook aanwezig op de Nederlandse markt waar nu de meeste vis naartoe gaat. De klantenkring is ondertussen uitgebreid van voornamelijk regio Duin en Bollenstreek naar Zuid-Holland en daarbuiten.

Op dit moment

Nu anno 2017 is Fix Fisch inmiddels verhuisd naar het vierde bedrijfspand met 5000 m3 grond op industrie-terrein Klei-Oost. Dit pand is niet alleen maar groter en mooier, maar ook veel meer efficiënter en energiezuiniger. Met de bouw van het pand is extra veel aandacht uitgegaan naar duurzaamheid. Dit is ook terug te zien in de aankoop van acht nieuwe transportwagens met daarop zonnepanelen voor duurzame energie om de vis koel te houden.

Inmiddels heeft Fix Fisch B.V. alle benodigde keuringen, die nodig zijn om goede kwaliteit te leveren binnen ( HACCP-MSC-ASC). Zelfs het keurmerk van de International Featured Standards (IFS) voor de hoogste voedsel veiligheid is behaald .

Viswijzer

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland