MSC Schelvisfilet | Dorade | Rogvleugelfilet | Wijting

MSC Schelvisfilet | Dorade | Rogvleugelfilet | Wijting

Aanbieding week #4

Versheid gaat boven alles, daarom is het van groot belang dat u op tijd bestelt! Wij vragen u vriendelijk uw bestelling voor 00:00 uur te plaatsen, zodat wij u niet hoeven teleurstellen!

De prijzen worden wekelijks gemaild naar onze klanten, mocht u deze niet ontvangen neem dan contact met ons op.

MSC Schelvisfilet met vel

De schelvis is een straalvinnige zoutwatervis uit de familie van kabeljauwen. De vis voedt zich voornamelijk met kreeftjes, visjes, mosselen en borstelwormen, waaronder wadpieren. De vis is gemiddeld 35 centimeter en kan een lengte bereiken van 112 centimeter. Daarnaast kan hij met een gewicht van maximaal 16,8 kilogram 20 jaar worden. Zoals bij veel kabeljauwachtigen zijn er drie rugvinnen, de bek van de schelvis is onderstandig: de bovenkaak is langer dan de onderkaak.

Dorade Royal heel 400-600 gr

De dorade is een straalvinnige vissoort uit de familie van de zeebrasems. Deze soort – die ook wel goudbrasem wordt genoemd – wordt in grote delen van de wereld gekweekt. In Europa zijn het voornamelijk de Grieken en de Turken die zich daarmee bezig houden, in de Middellandse zee of in bassins op het land.

Rogvleugelfilet

Roggen, waarvan de rogvleugel af komt zijn aan de haai verwante kraakbeenvissen die in bijna elke zee en oceaan zijn te vinden, zowel in koude als in warmere wateren. Er zijn niet veel soorten die in zoetwater leven. de meeste roggen zal je zin zoutwater of neutraal water vinden. De meeste soorten leven op de bodem van de zee, meestal aan de kust maar soms ook tot een diepte van 3.000 meter. Enkele soorten komen voor in open zee of zelfs in zoet water.

Wijting heel

Wijting wordt vaak samen met kabeljauw gevangen. Het is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën, zachtstromend water en rotsachtige wateren in het noordoosten van de Atlantische Oceaan van de Barentszzee en IJsland tot aan Portugal, maar ook in de Noordzee, Zwarte Zee en in delen van de Middellandse Zee.

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland