Vongole | Rogvleugel filet | Zeebaars | Roodbaars

Vongole | Rogvleugel filet | Zeebaars | Roodbaars

Aanbieding week #48

Versheid gaat boven alles, daarom is het van groot belang dat u op tijd bestelt! Wij vragen u vriendelijk uw bestelling voor 00:00 uur te plaatsen, zodat wij u niet hoeven teleurstellen!

De prijzen worden wekelijks gemaild naar onze klanten, mocht u deze niet ontvangen neem dan contact met ons op.

Vongole

De vongole wordt ook weleens de tapijtschelp genoemd. Dit komt door de kleur die de schelp draagt. Dit is een kleur die veel weg heeft van marmer, daar komt dus de naam vandaan. Zoals al eerder genoemd behoren ze tot de familie van de venusschelpen. De schelpen zijn zo’n 2 a 3 cm groot.

Rogvleugel filet

Roggen, waarvan de rogvleugel af komt zijn aan de haai verwante kraakbeenvissen die in bijna elke zee en oceaan zijn te vinden, zowel in koude als in warmere wateren.  De meeste soorten leven op de bodem van de zee, meestal aan de kust maar soms ook tot een diepte van 3.000 meter. Enkele soorten komen voor in open zee of zelfs in zoet water.

Zeebaars 800-1000 gram

De zeebaars (Wild) is een straalvinnige vis die zowel in zoet als zout water voorkomt. Jongen trekken vaak riviermondingen binnen waar ze in brak water kunnen worden waargenomen. De volwassen vis is gemiddeld 50 centimeter, maar kan een lengte bereiken van 103 centimeter en een gewicht van 12 kg.

Roodbaarsfilet z/vel 160-220 gram

Een volwassen roodbaars is gemiddeld 45 centimeter, maar maximaal 100 centimeter is mogelijk. De vis heeft één rugvin en één aarsvin. Deze vis is van groot belang, niet alleen voor de beroepsvisserij maar ook voor de zeehengelsport. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken.

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland