Rode Poon| Rog| Witte Heilbot| Special Geay| Zeeduivel

Rode Poon| Rog| Witte Heilbot| Special Geay| Zeeduivel

Aanbieding week #48

Versheid gaat boven alles, daarom is het van groot belang dat u op tijd bestelt! Wij vragen u vriendelijk uw bestelling voor 00:00 uur te plaatsen, zodat wij u niet hoeven teleurstellen!

De prijzen worden wekelijks gemaild naar onze klanten, mocht u deze niet ontvangen neem dan contact met ons op.

Rode Poon filet met vel zonder graat

De rode poon is een straalvinnige schorpioenvisachtige, die voorkomt in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.
Het is een zoutwatervis van de Atlantische kusten (estuaria, lagunes en brakke zeeën) van Afrika en West-Europa, die leeft op een diepte van 20 tot 300 meter onder het wateroppervlak. In het voorjaar trekken rode ponen Het Kanaal binnen naar de zuidelijke Noordzee.

Rog vleugel gevliesd

Roggen, waarvan de rog vleugel af komt zijn aan de haai verwante kraakbeenvissen die in bijna elke zee en oceaan zijn te vinden, zowel in koude als in warmere wateren. Er zijn niet veel soorten die in zoetwater leven. de meeste roggen zal je zin zoutwater of neutraal water vinden. De meeste soorten leven op de bodem van de zee, meestal aan de kust maar soms ook tot een diepte van 3.000 meter. Enkele soorten komen voor in open zee of zelfs in zoet water.

Witte Heilbotfilet met vel

De witte heilbot is een straalvinnige platvis uit de familie van schollen. Hij leeft voornamelijk in het noorden van de Atlantische Oceaan: bij Noorwegen, IJsland, Noord-Amerika en Groenland waar hij tot op diepten van 2.000 meter kan zwemmen.
Kweken wordt wel gedaan maar is technisch zeer moeilijk: de vis paait in de natuur op een diepte van 1.000 meter,  iets dat in kweekomstandigheden aan land heel lastig is na te bootsen.

Zeeduivelfilet uit 1-2 kg dv

De zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis ziet er uit als een monsterlijke, prehistorische verschijning, kenmerkend is de grote bek met een hele rij angstaanjagend scherpe tanden.. Aan boord verwijderen de vissers de kop van de vis om economische (gewicht) en esthetische redenen (lelijke kop).
De zeeduivel kan een lengte bereiken van 200 centimeter en maximaal 24 jaar oud worden. De soort bezit twee rugvinnen en een aarsvin.
Het is een echte rover die verscholen in de zanderige bodem op de loer ligt. Door de tentakel op de kop met een pluimpje eraan heen en weer te bewegen denkt de prooi dat er een klein visje zwemt.

Special Geay no. 3

Deze Spéciale Gaey oester is in drie jaar rijp voor consumptie. Het formaat van de oesters wordt aangegeven met getallen van 5 tot 0, waarbij 5 het kleinst is. Na een zorgvuldige selectie op vorm, ronding en dikte, wordt deze oester in de claires van Marennes-Oléron neergelegd. De Spéciale Gaey blijft 2 tot 6 maanden in de claire, met maximaal 10 oesters per vierkante meter. Deze oester heeft een bijzondere smaak met een mooie balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een lange nasmaak.

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland