Schelvis | Heilbot | Zeeduivel | Garnaal | Oesters

Schelvis | Heilbot | Zeeduivel | Garnaal | Oesters

Aanbieding week #12

Versheid gaat boven alles, daarom is het van groot belang dat u op tijd bestelt! Wij vragen u vriendelijk uw bestelling voor 00:00 uur te plaatsen, zodat wij u niet hoeven teleurstellen!

De prijzen staan wekelijks op in-0ne , mocht u deze niet ontvangen neem dan contact met ons op.

Schelvis

De vis voedt zich voornamelijk met kreeftjes, visjes, mosselen en borstelwormen, waaronder wadpieren. De vis is gemiddeld 35 centimeter en kan een lengte bereiken van 112 centimeter. Daarnaast kan hij met een gewicht van maximaal 16,8 kilogram 20 jaar worden. Zoals bij veel kabeljauwachtigen zijn er drie rugvinnen, de bek van de schelvis is onderstandig: de bovenkaak is langer dan de onderkaak.

Heilbot (wit)

Deze vis leeft hoofdzakelijk van kreeftachtigen, vis en weekdieren. In uitzonderlijke gevallen kan de heilbot tot 3 meter en 150 kg doorgroeien, maar dat duurt dan wel 50 jaar. Bij commerciƫle vangsten is de lengte beduidend minder. De paaitijd ligt tussen januari en april waarbij hun dieet bestaat uit voornamelijk dierlijk voedsel. De kleine varianten van deze vis eten schelpdieren en krabben en de grote versie van de heilbot eet kleine tot middelgrote vissen.

Zeeduivel

De zeeduivel is een vis die eruitziet alsof hij rechtstreeks uit de prehistorie komt. Hij heeft een plat, dof bruingroen lichaam dat smaller wordt naar de staart toe. Zijn kenmerkende monsterlijke uiterlijk wordt compleet gemaakt door zijn grote bek vol met scherpe tanden. Deze vis kan wel 200 centimeter lang worden en tot 24 jaar oud worden. Hij heeft twee rugvinnen en een aarsvin. Op een dikke ruggengraat na, is de zeeduivel ook nog is geheel graatloos.

OYSRI oesters

OYSRI is een merk van oesters die worden gekweekt aan de zuidkust van Ierland, in Dungarvan Bay. De OYSRI worden in zakken geplaatst en aan tafels vastgemaakt om te groeien in open water en tegelijkertijd beschermd te worden tegen bedreigingen. OYSRI komt aan zijn naam dankzij de samenvoegingen van het Keltische woord oisri en oyster. OYSRI onderscheidt zich van andere oesters door zijn ruige en zilte smaak. Op zoek naar een unieke en smaakvolle oester? De OYSRI is een perfecte keuze voor de fijnproevers!

Gamba gekookt heel

Voorgekookte hele gamba’s verpakt in pakken van 1 kilogram.

 

Fix Fisch B.V. - Trappenberglaan 36 - 2231 MV - Rijnsburg - Nederland